Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

PHOTO MASKS - vol. 2 by Red Ivy Design

>> 2010. június 4., péntek

Alice egy nagyon finom, virágos maszk-csomagot készített, amely már kapható a boltjaiban:

available @2LP, @Digital Design Den, @SDD

Az oldalam pedig az én kis boszikámról készült (bár igazság szerint eredetileg Beni volt rajta, de kedvenc kritikusom - JOGOS! - észrevétele miatt végül lekerült róla... :D Köszi, Judit!)


Photo Masks - vol. 2
Blue Eyes
Good Times 
all by Red Ivy Designs

[LOTD* - SDD]


---
* Layout Of The Day

Read more...

This is you - WA #06

>> 2010. június 3., csütörtök

Külföldi galériákban dícsérték az egyik oldalamon szereplő WA-mat, úgyhogy gondoltam, megosztom. :)



---   ---   ---
Köszönöm mindenkinek az előző bejegyzésemhez írt kedves megjegyzéseket, annyira jól esett! :) Csak próbálgatom magam még ebben a stílusban, és sokszor vagyok bizonytalan, hogy vajon jó-e, amit csinálok. De annyira pozitívak a visszajelzések, szóval próbálkozom tovább. :)
Meg is lepődtem, mert ez volt az első oldalam, amit feltöltöttem a DesignerDigitals honlapjára, legnagyobb megdöbbenésemre 8 kommentet kapott, és több, mint 100-an nézték meg pár óra alatt. Hihetetlen!


Read more...

Adott fotó - Tittynek

>> 2010. június 2., szerda


Art Play Find My Way by Anna Aspnes
Art Play Palette 2 by Anna Aspnes
Collab Sweet Siblings by Stacy's BackDoor Designs and Sarah Bennett
Blue Moon freebie by Kristen Rice

[GSO - DST]

Szokásos módon nagyon-nagyon el vagyok maradva az adott fotós játékban. :( Mindenkitől elnézést kérek emiatt. Főleg azért is, mert már az én fotóm is sorra került, és kaptam is gyönyörű oldalakat! Köszönöm őket, ha lejár a határidő, majd itt a blogon is mutogatom ám...

Szóval elszégyeltem magam, és én is elkezdtem az oldal-készítést, elsőként Timi fotójával. És a mostanában beszerzett "szerelem"-készleteimmel, amiket a névnapomra kaptam az én drága férjemtől. :)

Timi, fogadd szeretettel az oldalt, remélem, tetszik!
Posted by Picasa

Read more...

4 évesem - Hogyan készült?

>> 2010. június 1., kedd

Vannak oldalak, amikor valaki vezeti a kezem. Amikor minden együtt van: a fotó, a készlet, a belső késztetés. Nem tudatosan csinálom, amit csinálok, hanem csak alakul. Ez is egy ilyen oldal lett. És amikor mutattam (szr)Juditnak, azt mondta, hogy nagyon szépen kiemeltem a fotót. Ezért gondoltam, ezt megjegyzem, hogyan csináltam. Úgyhogy leírom. És ha már leírom, akkor megosztom veletek is, hátha valaki tudja használni. :)



Azért előtte még szeretném megemlíteni, hogy kik inspiráltak (ha nem is tudatosan) az oldalam készítésekor: legelőször is Salamandre nagyfotós oldalai (érdemes szétnézni a galériájában, fantasztikus!),(szr)Judit (a háttér kialakításánál), és Icka gyönyörű oldala, a Treasure. Köszönöm nektek! :) 

1. FOTÓRETUSÁLÁS



Na, ezek azok a lépések, amiket nem lenne etikus leírnom, hogy hogyan csináltam, hiszen amit itt csináltam, azt mindent Scott Kelby Photoshop - Digitális Fotósoknak c. könyvéből vettem. Így csak a könyvet ajánlom mindenkinek, aki szeretne kicsit jobban elmélyedni a digitális retusálásban.



És amiket felhasználtam belőle: Színkezelés + Azok a ragyogó szemek + Haladó szintű lágyítás

És ha már belefért egy könyvajánló, akkor ajánlok egy oldalt is, régen itt is sokat bóklásztam, és nagyon jó leírások vannak a retusáláshoz: http://www.digiretus.hu (itt vannak Photoshop, GIMP, Photoshop Elements leírások is).



2. PHOTOSHOP ACTIONS



Imádom az Action-öket. Nemrég találtam rá egy újabb csomagra, amit azóta előszeretettel használok. Ez a The Pioneer Woman csomagja (az ingyenes Action-csomagot innen tudod letölteni). A letöltési oldalon van egy nagyon jó kis kép is, amin fel van tüntetve, hogy milyen Action-ökkel milyen eredményt lehet elérni.
Én itt hármat használtam - szerencsére annyira jól meg van csinálva, hogy az egyes akciók rétegeit mappában helyezi el a dokumentumban. Így néztek ki az én rétegeim:


(Miután lefuttattam egyet, csak visszaálltam a fotórétegre, és már indítottam is a következőt. Ha valakinek magyar PS-e van, akkor a B&W Beauty hibát jelez, ilyenkor a párbeszédpanelen a Leállításra kell kattintani és át kell nevezni azt a réteget, amit nem talál, arra, amit keres - ez más Action-ök esetében is igaz, régen ettől mindig megijedtem... Majd újra az indítás gombra kattintani, és akkor folytatja a műveleteket. )

3. AZ OLDAL ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Na, egész eddig nagyjából tudtam, hogy mit csinálok, itt következett az, hogy elkezdtem próbálkozni, és véletlenül jól alakultak a dolgok... :D Csak a rétegeimet mutatom, a beállításokkal:

A háttér két papír összemosásával készült:


Az első papír volt a háttér, erre helyeztem rá a másodikat, mutatom a beállításokat és a maszkot, amit alkalmaztam rajta:


A maszkot már a fotó felhelyezése után készítettem, így már tudtam, hogy hol szeretném, ha átütne kicsit a papír. A maszk létrehozásánál az (szr)Juditnál látott módszert alkalmaztam, csak többször használtam a színátmenet eszközt (ilyenkor oda kell figyelni, hogy a második használattól a színmódot a Lineáris fakítás (Hozzáadás)-ra[Linear Dodge] állítsuk, mert különben mindig törlődik az előző maszk és csak az új látszik).

És a három fotó-rétegem:

A legalsónál nem használtam maszkot, itt az egész fotó látszik:

Fényintenzitás + 22% kitöltés [Luminosity + Fill: 22%]

A következő rétegnél már maszkoltam, mert csak Benedeket akartam kiemelni. A maszkolásnál azt a módszert alkalmaztam, amiről már korábban írtam (itt).


Színégetés + 84% fedettség [Color Burn + Opacity: 84%]

a maszk:
(Ahol Beni volt, ott rámentem még fehér ecsettel, hogy egyik részlet se vesszen el. Csak a hátteret akartam belemosni a papírba.)

Az eredménnyel még nem voltam elégedett, mert Beni arca így ijesztően fehér volt. Így vissza kellett rá hoznom egy kis színt, de csak az arcára. Emiatt került rá a harmadik fotó-réteg:

Többszörözés + 61% fedettség [Multiply + Opacity: 61%]

a maszk:

Látszik, hogy csak az arc fehér (azaz ott látszik maga a réteg), ill a fejnél azok a részek, ahol a haj alól nagyon kitűnik a fejbőr.

Remélem, hogy használhatónak találjátok a leírást, és megint csak ajánlani tudom a kísérletezgetést: ennél a fotónál és ezeknél a háttereknél jók voltak ezek a beállítások, keverési módok, de egy másik fotónál már biztosan módosítani kell rajta valamit.

Ha kérdésetek van, szívesen válaszolok rájuk, ha tudok! :)

Read more...

Újdonságok - Timo, Rainbow, Val C.

A készítés sorrendjében mutatom az új oldalakat és a hozzájuk tartozó készleteket:

1.) SUMMER ROMANCE by Timo Designs

A Scrapinsider a tulajdonosváltás után újranyitotta kapuit, Timo készletei ennek örömére 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg:


És az új készlete, ami egyszerűen fantasztikus, az eddigiek közül ez a kedvencem:

available here @SI

Az oldalam:

Summer Romance by Timo Designs
Alpha Pebble by Vinnie Pearce


Ha tetszik az oldal, és kíváncsi vagy rá, hogyan készült, kukkants be holnap, felteszem... :)

2.) OLD TRAIN KIT by Rainbow

Kata legújabb készletét a Vasúttörténeti Park ihlette, ami nálunk is nagy kedvenc (és szerencsére a közelünkben van... :D)

available here @SI

Az oldalam pedig miről másról is szólhatna, mint az egyik ott tett kirándulásunkról:

Old Train Kit by Rainbow
Template by Rainbow (freebie)

3.) A DSC reflektorfényében: Val C. Designs



Június 1-15 között a Designer Spotlight-ban Val van, amihez természetesen egy kihívás is tartozik. (Bővebben itt olvashatsz róla.)
avaible here @DSC

A feladat: 
  1. Töltsd le a sablont innen (jelenleg freebie!)
  2. Készíts oldalt - minden elkészült oldal 1 pontot ér
  3. Készíts duplaoldalt (egyik oldala maga a sablon, a másik rád van bízva) - minden elkészült duplaoldal 2 pontot ér
A pontok összeszámolása után a legtöbb pontot gyűjtő 10$-t, a második és harmadik legtöbb pontot gyűjtők pedig 4-4$-t nyernek Val boltjába (a collab készletekre nem vonatkozik).

Én is készítettem egy oldalt, az enyém ilyen lett:

fotók: 1point4 Stúdió (2009)
Template Café #13 by Val C. Designs
Collab - Fraction de Seconde by EH Studios and Val C. Designs
Collab - Simply Joy by Anita Designs and Val C. Designs





Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP