Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

HAPPY SUMMER by Rainbow

>> 2010. június 19., szombat

Kata így jellemzi új készletét: színes, vidám, napsugaras, virágos. És mivel én sem tudnám ennél jobban, inkább mutatom is:

available @SI and @SIS

És az oldalam (amit már kicsit jobbnak érzek, mint a K.A.Project-nek készítettet, de azért még ezzel sem vagyok teljesen elégedett. Remélem, lassacskán csak visszarázódom... :( És remélem, azért tetszik nektek...)



És érdemes ellátogatni Kata blogjára, mert egy freebie vár rátok (és megnézhetitek a többi CT-tag oldalát is)


download here @Rainbow's blog

Read more...

Új készletek - Timo Designs, K. A. Project

>> 2010. június 18., péntek

FRIENDS full kit by Timo Designs

Timi készlete már megjelent egy ideje, de a kórházi kiruccanásunk miatt nem tudtam eddig megmutatni. Most pótolom:

available here @SI

Két oldalt is készítettem belőle, mivel az első oldalam sokat nem mutatott a készletből. De hiába pakoltam rá bármit, végül leszedtem, mert valahogy nem illett oda... :D Íme, ilyen lett, döntsétek el, hogy nektek tetszik-e.

fotók: 1point4 Stúdió (2007.)

A másik oldalam pedig Julcsikáról készült - szerencsére ez a boldog mosolya már megint "aktuális", ma voltunk vissza ellenőrzésen, és a hörgőtágítót már abba lehet hagyni nála... :D (A fotón amúgy épp az asztal alatt van, és ezzel a huncut mosollyal jelzi, hogy épp a konnektort akarja piszkálni... A kis boszorkány... Imádom!)




SLEEPY KIT by K. A. Project

A lányok nagyon eltűntek, és bár nagyon vártam a visszatérésüket, mégsem sikerült olyan oldalt alkotnom a készletből, amilyet szerettem volna. Egy éjszakám volt rá, és a kórházi lét után nem igazán tudtam még ráhangolni magam a szkreppelésre. Azért persze mutatom a készletet és az oldalamat is:


available here @2LP

Az oldalamon pedig Benikém alszik a vállamon. Amikor pici volt, szinte szertartásszerűen mindig elaludt a vállamon büfiztetés közben, majd amikor rájött a turpisságra, hogy már nem folyik a tej a szájába, ordítva ébredt... :D


Read more...

Itthon vagyunk

>> 2010. június 17., csütörtök

Köszönöm a sok-sok kedves kommentet az előző bejegyzéshez, nagyon meghatódtam, hogy ennyien írtatok!!!!!

Szerencsére hazaengedtek, bár kicsit hatással kellett lenni a doktorra - nagyobb testvér, kórház közelsége, Julcsi jó általános állapota -, mert azért még nem gyógyult meg a kicsi lány. Szóval itthon kezeljük tovább és naponta hordom majd be a kórházba ellenőrzésre.

Fellélegeztünk, nehéz volt ez a három nap. Benit is nagyon megviselte a hiányom, pedig azért nem teljesen kellett nélkülöznie, mert napközben cseréltünk Petivel. És mégis, mikor ma bejöttek, cumi volt a szájában, pedig ha nem vagyunk itthon, már nem szokta használni. Aztán elmentem vele a játszótérre, és útközben le kellett ülnünk egy padra, és ő bevackolta magát az ölembe, mint pici korában.

És Julcsust is megviselte a bátyó hiánya. Amikor bejöttek, Julcsus odament Benihez, vágyakozva nézett rá, és átölelte. Pár másodpercig így álltak, szívszorítóan gyönyörű látvány volt. Igazi fényképeznivaló pillanat, gép híján a retinámba égettem be örökre ezt az ölelkezést. (Ráadásul akkor még úgy volt, hogy nem is jöhetünk haza, úgyhogy majdnem el is bőgtem magam...)

Mégegyszer köszönöm mindenkinek, hogy gondolt ránk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Read more...

Túl az első éjszakán, ...

>> 2010. június 16., szerda

..., avagy 2x2 néha 5 (de leginkább 3,5).

Sajnos se nem romantikára, se nem mulatásra utalnak a címek, Julcsikával kórházban vagyunk, és egy éjszakán már túl vagyunk. Megfázott, begyulladtak a hörgők, és asztmatikus jellegű légzést produkált. Az első éjszakánk nem volt túl jó, két részletben, három ébredést közbeiktatva sikerült 3,5 órát aludnom, neki szerencsére ici-picit többet. 
Ma már kicsit talán jobban van, megpróbálják csökkenteni a Ventolin adagját, és ha jól bírja, és holnap is minden rendben lesz, talán délután hazajöhetünk.

Sajnos mostanában ránk jár a rúd, anyukám múlt hét szombaton jött ki megint a kórházból, a húgomat pedig pénteken műtik majd. 

Bízom benne, hogy innentől már csak a jó jöhet. :)

Read more...

MOMENTS CAPTURED by Studio of Jo Hanna (a new kit + RAK)

>> 2010. június 13., vasárnap

JoHanna új készlete gyönyörű. Bevallom, az első két készlete tőlem nagyon távol állt, de ezt imádtam az első perctől fogva. Ahogy megláttam az előnézeti képét, beleszerettem:

available @SI, @DSC

Ráadásul, most 25% kedvezménnyel vásárolható meg! (A Scrapinsideren pedig megtalálható egy-két régebbi Jopke készlet is, új csomagolásban...) És ha vásárolni nem is szeretnél, van esélyed megnyerni is a készletet, ha hagysz itt egy megjegyzést.

Két nagyon eltérő oldalt készítettem. Az elsőn a gyerkőcök vannak, egy "régi" fotón, mert ez a kedvenc közös képem róluk. Az apropó pedig, hogy olyan édesek együtt, kezd kialakulni köztük valamiféle "szövetség" és olyan jó elnézni őket.



Az elrendezés ötlete  Robin Williams Tervezz bátran! c. könyvéből van, egy weboldalt épített fel hasonlóan. Ahogy megláttam a bal sávot, egyből tudtam, hogy ez a megfelelő felépítés az én oldalamhoz is. Amúgy a könyvet is mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon érdekes, és kicsit talán tudatosabbá lehet tenni egy-egy oldal tervezését.

A második oldalam pedig a húgomról készült. Nehéz időszak van mögötte és még előtte is. Ez egy régebbi fotó róla, és remélem, hogy nemsokára megint így fog mosolyogni. Ez megint egy oldal a szívemből. Nekem kicsit segített feldolgozni a történéseket, remélem, neki is segít:


arckép: PW-action: Old West
The BnBig Picture
teljes alakos fotó: Mulletgod's Action - Sharpen Your Pencils + Grungy
fotó: 1point4 Stúdió (2007.)

Hát, ez az oldal nem olyan, mint amilyennek terveztem. Eredetileg Amanda Taylor egyik oldalát készültem liftelni az általa írt tutorial alapján. Sok köze végül nem lett hozzá, csak a fotókeret maradt az action-ből... :D Egyszer azért majd megcsinálom azt is...

Read more...

Egy oldal a szívemből...

Az Oscraps júniusi fotó-kihívásán a nagy kontrasztú fekete-fehér kép van a középpontban. Nagyon megfogott engem is a dolog, mert imádom a fekete-fehér fotókat. Ahogy kerestem a megfelelő fotót, újra rátaláltam arra a képre, amit még Julcsikával a pocakban készített rólam a fényképész. (Úgy sajnálom, hogy amikor Benivel voltam várandós, még nem jártunk fotóshoz...)
Aztán találtam egy nagyon jó kis tutorialt, szerintem sokszor fogom még használni. Mutatom az eredeti fotót és az átalakítottat:
(a második módszert alkalmaztam, annyi kiegészítéssel, hogy a végén még csináltam egy összeolvasztott rétegmásolatot - láthatók egyesítése új rétegen: Ctrl+Alt+Shift+E -, ennek tulajdonságait a következőkre állítottam: Raszter + 65%. Végül összeolvasztottam a rétegeket és a szememnél a színégetés eszközt használtam)

Az oldalam pedig:


Curiouser & Curiouser by Paislee Press and Joanne Brisebois (desaturated)
Touch of Whismy by Joanne Brisebois
fotó: 1point4 Stúdió (2008.)


Tudom, ez megint a minimál minimálja, de olyan szuper és ütős idézetet találtam, ami mellé egyszerűen nekem nem kellett semmi, hogy ne vonja el róla a figyelmet. Nekem tetszik, remélem, nektek is. És ha esetleg ti is beleszeretettek volna az idézetbe, letölthetitek. :)




Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP